Ryssbergets Påskkarameller

Helgens framgångar
  • Skapad: 11 APR 2012 12:25

Ryssbergsloppet

Photomedia_Peo__I3C8011Så här i efterhand kan vi konstatera att klubben gjorde ett fantastiskt bra jobb på Ryssbergsloppet under Långfredagen. Vi hade ju som bekant fått ett hedersomnämnande som Årets Veterantävling 2011 och det levde vi upp till tack vare alla hjälpsamma funktionärer som ställde upp både före, under och efter tävlingen.

Även ute i spåret var klubben framgångsrik. Petra tog hem segern plus det nyinsatta bergspriset för damer. Patric var den som lyckades bäst på herrsidan och även han knep bergspriset och fick en fin tredjeplacering totalt.

Andra framgångar skördades av Mikael Edwardsson som placerade sig 6:a i Män Seniorer. I klassen M45 hade Magnus Reimer och Mats Svensson en spurtduell där Magnus drog det längsta strået och kom en HEL (!) sekund före Mats i mål…..

I klasserna M50 och M60 hamnade Ove Persson och Kent Svensson på vars en 4:e placering.

På damsidan fick Sanne nöja sig med en andraplacering i K35 men blev lyckligt lottad ändå, då hon vann Skånes VeteranCups utlottning av ett presentkort på  500 kronor för deltagandet i tävlingen. Se Skånes Veterancup:s hemsida

I klassen K40 hade Lotta och Pamela sällskap och draghjälp av varandra. Den snabbaste påskraketen av dom båda blev till slut Lotta, som knep andraplatsen med 3 sekunder före Pamela.

I den långa motionsklassen kämpade Fredrik Andreasson, P-G Olsson och Jörgen Persson mycket bra och i den Öppna korta klassen för män placerad sig Mattias Mattsson och Ola Nilsson på fina 2:a respektive 3:e platser. Olle genomförde också ett bra 5,1 kilometers lopp.

I den öppna korta klassen för kvinnor tog Jennie Ericsson hem en fin 2:a placering och det gjorde även hennes snabbe son Oscar i P12 klassen. Oscar kämpade mot den fyra år äldre Noa Persson som vann klassen. Arvid Broström var yngst i P12 klassen med sina 7 år och kämpade tappert i det ganska utspridda startfältet.

Linn Persson var en lycklig 2:a pristagare i F12 trots att hon med lite sorg i hjärtat inte kunde springa för Ryssbergets IK i år då hon har börjat träna och tävla friidrott med Åhus FIK.

Hallrydsloppet

Även på Annandagen avfyrade Ryssberget påskraketer. Från Hallaryd i norr till Ystad i söder sågs gula linnen fara fram. En rejäl påsksmäll kunde Monica Carlsson stoltsera med, då hon förbättrade sin miltid från Lidingö tjejmil med ca 7 minuter på Hallarydsloppets tuffa bana. På den långa 21 kilometers banan i Hallaryd sprang Hasse I i mål på en tid som var knappa minuten från förra årets fina resultat på samma lopp. Det är ett härligt kvitto på att den goda formen håller i sig. Magnus Reimer hade återhämtat sig bra från Ryssbergsloppets backar och gjorde en imponerande bra tid i Hallaryds backar.

Resultat Hallarydsloppet

Ystadterrängen

Nästa tävlig där de gula linnen återfanns denna annandag var på Ystadterrängen. Där sprang Ryssbergarna i sandskogen så att påskfjädrarna yrde. Den snabbaste Påskkäringen där var Petra Skiöld, som lätt sprang hem totalsegern denna mulna dag. Den andra påskkäringen (undertecknad) segrade i K40 och använde i år allt "bränsle " till ETT varv (6 kilometer) till skillnad från förra gången hon deltog. Då fanns det nämligen kraft kvar vid målgången till ytterligare ett varv då hon under det loppet trodde att hon skulle springa 12 kilometer.

För herrarna i klasserna upp till och med M55 var distansen i Ystad den dubbla, det vill säga 12 kilometer. Ryssbergets snabbaste Påskhare under denna tävlingen var återigen Patric Astrén som slutade som 5.a totalt och 3:a i M40.  Även Mikael Astrén visade på god form och fart i benen. Ove Persson upplevde tunga ben denna dag men kämpade tappert i snålblåsten på strandpromenaden vid havet. Olli Åkesson i M60 sprang 6 kilometer och fick en fin tredjeplats.

En extra påskfjäder i hatten denna annandag får Gustav Karlsson som efter en stark insats och en tredje placering M35, fortsatte sin dag med cykeltäning och trampade de dryga 8 milen tillbaka till Kristianstad igen.

Resultat Ystadterrängen

Jag önskar er alla en härlig vår med många sköna kilometrar i löparspåret

/Liselott

Skribent: Liselott Håkansson

Följ Ryssbergets IK på Instagram

logga_alone_150x56

Stötta Ryssbergets IK via Sponsorhuset!

Anslut dig till

www.sponsorhuset.se

och du tjänar pengar både till

dig själv och till vår förenig!

Handla från bl.a. CDON, ​

Hotels.com,SAS, inkClub